1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кадрови промени в аграрното министерство

Кадрови промени в аграрното министерство

ИАСРЖ и ИАРА с нови изпълнителни директори

Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов са освободени от длъжност Митко Петев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството /ИАСРЖ/ и Марин Димитров, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/.

За изпълнителни директори на двете агенции са назначени специалисти в областта на рибарството и животновъдството.

Проф. Йордан Стайков e назначен за изпълнителен директор на ИАРА. Роден е 1955 г. в село Кипилово, Сливенско. Професор е по аквакултури в Аграрния факултет на Тракийски университет, Стара Загора. Бил е член на Националната асоциация по рибарство и аквакултури в България и два мандата член на борда на Европейската асоциация по аквакултури, Брюксел. Женен е с едно дете.

Васил Николов ще заема поста на изпълнителен директор на ИАСРЖ. Той е роден  през 1962 г. в село Радуил, Софийско. Завършил е Харковския зооветеринарен институт, Украйна, специалност Зоотехника. Доцент по развъждане на животните – биология и биотехника на размножаването.  Ръководител е на катедрата по животновъдни науки в Аграрния университет, Пловдив. Бил е председател на Асоциацията на българското родопско говедо.

 

 

Етикети ИАСРЖ, ИАРА, МЗХ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.