1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кирил Вътев: Ставката по Де минимис може да падне и под лев

Кирил Вътев: Ставката по Де минимис може да падне и под лев

Всички искат Де минимис, дори големите – това е скандално, възмущава се министърът

„Там, където се разпределят пари, се отключват едни по-низки страсти. Всички искат всичко – това е големият проблем, но аз и екипът на МЗХ ще се постараем това да е за последен път. Подписали сме меморандум, че авторите на текста съвместно с експертите на МЗХ ще изработят методиката за разпределение на средствата по Де минимис. Затова отстъпваме, но за последен път.“ Това коментира министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по повод срещата с бранша за определяне на критериите за отпускане на Де минимис. 
Той подчерта, че експертите на МЗХ са разработили методика тази помощ да бъде получена наистина от най-малките – а това са тези, които получават най-малко или не получават нищо по други мерки. 
„А сега тези, които са получили стотици хиляди по други мерки, искат и Де минимис. Затова както вървят нещата, ставката по Де минимис може да падне и под лев, а това няма да свърши работа нито на малките, нито на големите. Поканените на срещата на 06 ноември, които не дойдоха, сега продължават да пишат писма към дирекциите на МЗХ. Не е сигурно, че ще изпълним желанието на всички крякащи. Ще работим по европейската директива за отпускане на Де минимис“, категоричен е министър Вътев. 

 

Етикети Кирил Вътев, МЗХ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.