1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кризатa с фуражите е общоевропейска

Кризатa с фуражите е общоевропейска

Сушата е засегнала много страни на Север и в Балтийския регион

Настоящата криза с фуражите е общоевропейска и трябва да бъде разгледана както на национално, така и на европейски ниво. Това заяви ирландски евродепутат.

Мърейд Мак Гинес е и заместник председател на Европейския парламент. Тя посочи, че сушата е засегнала не само родната й Ирландия, но и много други страни на Стария континент, особено на Север и в Балтийския регион.

"Когато парламентът възобнови дейността си след края на лятната ваканция, ще повдигна този въпрос", каза тя в интервю за английската преса. По думите й тази година за много европейски страни е трета подред с недостиг на валежи. Затова ирландските стопани не бива да залагат големи надежди, че ще могат да внесат достатъчно фуражи от други държави. В тази връзка МакГинес настоява за запазване на досегашния аграрен бюджет на Съюза, макар че някои страни не са съгласни да плащат по-голяма вноска заради дупката, която ще остане в бюджета след излизането на Великобритания.

"Ще настоявам тази позиция да бъде преразгледана на фона на проблемите, които ни създаде времето тази година", допълни МакГинес.

 

Етикети суша, щети, фуражи
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.