1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Малките ферми остават без финансиране

Малките ферми остават без финансиране

Проекти отново ще се приемат от 10 юни до 30 септември

Замразява се приемането на нови проекти за европейско финансиране на малки ферми, които предлагат част от произведената си продукция за продан, предаде standartnews.com. Със заповед на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов временно се спира приемането на заявления за кандидатстване по мярка 141 от Програмата за развитие на селските райони.

Спирането се налага, защото вече са натрупани голям брой проекти за "Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране", съобщиха от пресцентъра на аграрното ведомство. Приемането на документи ще бъде спряно в периода от 12 март до 10 юни.

От 10 юни до 30 септември ще се приемат проекти отново. Временното "затваряне" на мярката се налага заради необходимостта подадените вече повече от 700 проекта да бъдат обработени, съобщават от ведомството на Мирослав Найденов. Преди няколко месеца бяха замразени още няколко мерки по програмата заради надвишаване на бюджета. Беше спрян приемът на документи за модернизиране на ферми, както и две общински мерки за модернизация на инфраструктурата на малки населени места.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.