1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мащабна акция на Интерпол в 47 страни

Мащабна акция на Интерпол в 47 страни

Конфискувани са 2 500 тона храни

Почти 2500 тона храни и напитки менте, както и развалени храни, бяха конфискувани при голяма операция на Интерпол, проведена съвместно с Европол в 47 страни по света, съобщава Франс прес, като се позова на съобщение на международната полицейска организация, пише dnes.bg.

Сред иззетите храни е имало сушени плодове, олио за пържене, моцарела, ягоди, яйца и много други продукти.

Операцията е приключила с множество арести. Точният брой на задържаните засега не се съобщава, но се знае, че разследванията в рамките на операцията продължават.

В операцията са участвали полицаи, митничари, служители на агенциите за безопасност на храните, фирми от частния сектор. Те са проверили магазини, пазари, летища, пристанища и промишлени зони. Операцията е извършена от декември до януари.

Само в Италия властите са конфискували 31 тона морски дарове, които са били замразени, а после потопени в химическа субстанция, съдържаща лимонена киселина, фосфат и водороден пероксид, за да изглеждат пресни.

В Тайланд са били конфискувани и унищожени 85 тона месо, внесено незаконно. Там са били конфискувани и 20 000 литра уиски менте.

Във Великобритания е била разбита фабрика за незаконно производство на водка. Общо 275 000 литра алкохолни напитки са били конфискувани в хода на операцията, отчитат международните полицейски власти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.