1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министърът на земеделието, храните и горите, Христо Бозуков, ще открие Международните хранителни изложения и COPIS в сряда, 29 септември

Министърът на земеделието, храните и горите, Христо Бозуков, ще открие Международните хранителни изложения и COPIS в сряда, 29 септември

На живо и при спазване на минимална дистанция от 1.5 метра, единствените по рода си бизнес форуми у нас събират браншовете в Интер Експо Център

В сряда, 29 септември, Интер Експо Център отваря вратите си за професионалните платформи на Международните хранителни изложения и COPIS, които за първи път ще се проведат заедно. Благодарение на това в международния изложбен център ще се съберат компании и посетители от България и чужбина, опериращи в сферите на хранително-вкусовата промишленост, печата и рекламата.

На живо, изложенията ще протекат съгласно мерките, предприети от здравните власти. Движението ще бъде еднопосочно с минимална дистанция между посетителите от 1.5 м. Присъстващите трябва да са с предпазни маски. Интер Експо Център е въвел допълнителни „Вътрешни правила“ като Crowd management, по-голямо отстояние между щандовете, система за управление на входящия и изходящия въздушни потоци и др. Насърчава се онлайн регистрацията за свободно посещение чрез сайта www.copi-s.com.

Церемонията по откриване ще се състои в сряда, 29 септември, в Централно фоайе на Интер Експо Център. На нея ще присъстват:

Христо Бозуков, Министър на земеделието, храните и горите

Красимир Киряков, заместник-министър на икономиката

Ивайло Иванов, Управител на Интер Експо Център

Алиша Ернандез, Съветник по земеделските въпроси за Полша, България, Румъния, Литва, Латвия и Естония, Посолство на САЩ в България

Христо Вълчанов, Изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните

Добри Митрев, Председател на УС на Българска стопанска камара

Мариана Кукушева, Председател на УС на Национален браншови съюз на хлебалите и сладкарите;

Албена Симеонова, Председател на Българска асоциация Биопродукти

Атанас Урджанов, Председател на УС на Асоциация на месопреработвателите в България

Инж. Стойко Кировски, Председател на УС на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци

Димитър Зоров, Председател на УС на Асоциация на млекопреработвателите

Йордан Чорбаджийски, Председател на УС на Национална лозаро-винарска камара

Поканени за официалната церемония са и Митко Михайлов, Областен управител на София и Джузепина Дзара, посланик на Република Италия в България.

IEC

Международните хранителни изложения

Международните хранителни изложения обединяват МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД&ДРИНК и САЛОН НА ВИНОТО. Като пресечна точка за хранителната индустрия на Балканите и Източна Европа, от 29 септември до 2 октомври те приемат изложители от България, Италия, САЩ, Гърция, Румъния, Беларус. Полска делегация от 40 млекопреработватели ще посети щандовете. Успехът се дължи на екипната работа и на усилията на Асоциация на месопреработвателите в България, Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална лозаро-винарска камара и Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Маратон на вкусове и още съпътстващи събития

IEC

Вкусове от близо и далеч, кулинарни магьосници, предаващи знания и истински шедьоври. Всичко това предложи дългоочакваният Маратон на вкусовете, който в колаборация с Pastry Academy в платформата за събития Сетива без граници ще завладява сетивата. По четири пъти на ден шеф-готвачи ще представят рецепти с водещи продукти на изложителите.

Много майсторски класове, състезания и браншови събития очакват присъстващите, сред които: форумът "Хляб, вино и малко шоколад!", организиран от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви. Към професионалистите са носочени Майсторски клас за дизайн на продукти и опаковки с проф. Христо Кафтанджиев и конгрес за онлайн-търговските практики.

COPIS – единственото изложение за печатни и рекламни комуникации в България

IEC

На живо, от 29 септември до 1 октомври професионалната платформа COPIS се завръща в надграден формат, насърчаващ развиването на бизнеса в единствена по рода си среда. Физическото провеждане на изложения е водещо за бизнеса. Това проличава от продуктите и услугите, които изложителите на COPIS представят. Акцент са сублимационните и широкоформатни принтери, сред които – цялостни решения за големия и за малкия бизнеси. Ще бъдат демонстрирани термобиндери, машини за довършителни работи, тенденциите при гравинаре на стомана, матрици и щемпели, печатите, рекламните стелажи, изложбени системи. На COPIS ще се лансират изцяло нови продуктови линии, календари, тефтери, рекламни и мърчандайз материали и др.

Дигитални разплащания, онлайн търговия и дизайн – акценти на съпътстващата програма

Бизнес платформата на COPIS ще бъде арена на обширна съпътстваща програма. На 29 септември, под мотото „Покупкология“, хибридния си формат ще разгърне 7-о издание на eCommCongress & Expo, който отново ще събере най-големите онлайн търговци и ще създаде условия за дискутиране и развитие на онлайн-търговските практики.

Едноименното събитие DIGI PAY ще се проведе на 1 октомври. Насочено към дигиталните разплащания, форумът отново събира водещи лица от сферата. В рамките на COPIS ще се проведе и Майсторски клас за дизайн на продукти и опаковки с проф. Христо Кафтанджиев, на тема „Дизайн на продукти и опаковки и ключовата му роля му в мултиканалната корпоративна комуникация на компанията“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.