1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Иван Станков ще провери аграрните назначения зад граница

Министър Иван Станков ще провери аграрните назначения зад граница

Снимка:

Той ще изиска справка колко струва на държавата издръжката им

Министърът на земеделието проф. Иван Станков заяви, че ще провери аграрните назначения зад граница, съобщи Би Ти Ви. Той ще изиска справка колко струва на държавата издръжката на аташета в Брюксел, Германия и Париж и каква е ползата от тях за страната ни. Според професор Станков подобни назначения са неоправдани.

Именно аграрното аташе в Брюксел Светослав Симеонов е основен свидетел по разследването срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, на когото вчера бяха повдигнати три обвинения.

Постът аташе по земеделието беше въведен от правителството на ГЕРБ през 2011 г., като първото такова беше назначено на 1 април 2011 г. в Берлин. Тогава беше обявено, че целта на назначенията е по-доброто промотиране на българската селскостопанска продукция и храните на важни международни пазари.

Министърът на земеделието, който днес се срещна с фермери в Кърджали, се обяви за въвеждането на по-строг граничен контрол на вноса на храни от Европейския съюз. Той не изключи възможността България, подобно на Румъния, да въведе задължителен контрол на границата за всички храни, влизащи от Европа. Предстои въпросът да бъде поставен пред премиера.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.