1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Иванов към земеделците: Работим над закон за браншовите организации, за да имате реална представителност

Министър Иванов към земеделците: Работим над закон за браншовите организации, за да имате реална представителност

Министърът се срещна със земеделски производители във Вълчедръм

"Един от първите проблеми, който излезе на първи план пред нас като ръководство на Министерство на земеделието, е представителността на браншовите организации в сектора. По всяка тема, по която искахме мнението на земеделските стопани, се появяваха едни и същи лица. Работим върху закон за браншовите организации, за да има реална представителност на интересите на българските земеделци".

Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов по време на среща със земеделски производители във Вълчедръм, в която взе участие и народният представител Ирена Анастасова. По думите му само с такъв закон ще се даде възможност за представителност, както на големите, така и  на малките и средните земеделци. Той заяви, че именно директният контакт и възможността да се чуят мнението и проблемите и на малките земеделци, са причина и за срещите със земеделските стопани, които той провежда повече от месец в различни области.

На проведената среща бяха обсъдени проблемите и предизвикателства, които срещат земеделците в общината. Засегнати бяха теми по отношение споразуменията и сключените договори за ползване на земеделски земи, както и проблеми с пасищата. По време на дискусията се обсъдиха елементи от възможностите за подпомагане през новия програмен период, както и инвестициите за напояване, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост. Министър Иванов и  народният представител Ирена Анастасова поеха ангажимент да продължат прекия диалог със земеделските производители от региона и да търсят варианти за разрешаване на проблемите им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.