1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Ивелина Василева ще закрие петата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент

Министър Ивелина Василева ще закрие петата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент

По този начин младите хора в България активно участват в процеса на опазване на водите и водните екосистеми

На 2 ноември  от 11:00 часа в конферентната зала на АКВАХИМ АД, гр. София, ж.к. Дружба 2, бул. „Проф. Цветан Лазаров” N 83, министърът на околната среда и водите ще закрие петата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент.

В рамките на два дни, от 31 октомври до 2 ноември младежи от Белово, Крумовград, Пловдив, Стара Загора, Челопеч, Хасково, Панагюрище Банско, Благоевград, София, Враца и Лом, заедно с експерти от Басейновите дирекции, АКВАХИМ АД, УНСС и НП „Пирин”, дебатираха и обогатяваха своите знания в областта на управлението и опазването на водите и водните екосистеми. Младите еколози приеха програма на екоклубовете за участие в инициативи, свързани с основните екологични дати от еко-календара на МОСВ. 

Младежкият воден парламент в България е част от Европейския и Световен младежки воден парламент и е израз на интереса и желанието на младите хора в България да бъдат информирани и активно да участват в процеса на опазване на водите и водните екосистеми.

Целта на заседанията на Младежкия воден парламент /МВП/ е да мотивира и подпомага дейността на училищните и студентските организации в областта на опазването на водите и водните екосистеми, както и да допринесе за формиране на активна гражданска позиция в областта на опазване на околната среда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.