1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Мирослав Найденов се срещна с ръководството на ДФ „Земеделие” - Агенция САПАРД

Министър Мирослав Найденов се срещна с ръководството на ДФ „Земеделие” - Агенция САПАРД

Присъстваха и представители на месо и млекопреработвателните асоциации

Стана ясно, че министър Найденов е запознат с кореспонденцията между Агенция САПАРД и ГД „АГРИ” и с проблема по проверяваните 98 проекта по предприсъединителната програма. От ГД „АГРИ” настояват фирмите да бъдат включени в списъка на длъжниците и субсидиите им да бъдат изискуеми. Предложението на новото ръководство на Министерство на земеделието и храните е в едномесечен срок, в който от включването им в списъка до предприемането на мерки за изискуемост на субсидиите, ГД „АГРИ” и представителите на ОЛАФ да не предприемат незабавни действия за възстановяването на средствата от фирмите.

През този едномесечен период Прокуратурата да направи цялостна повторна проверка на всичките 98 фирми, за да може тези, които са коректни, да бъдат извадени от списъка на длъжниците, а останалите, които са нередовни, да възстановят изплатените им средствата, предлага  ръководството на МЗХ.

Окончателно решение по направеното предложението ще бъде взето утре, по време на заключителна среща между министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и представителите на ГД „АГРИ” и ОЛАФ.

 

 

Етикети МЗХ, ОЛАФ, САПАРД
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.