1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов ще открие националния аграрен семинар в Златни пясъци

Министър Найденов ще открие националния аграрен семинар в Златни пясъци

На форумът ще бъдат представени мерките за подкрепа на земеделието през 2010 година

Днес в 9.15 ч министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие националния аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него” в КК Златни пясъци, хотел „Адмирал”. В програмата на семинара ще участват още зам.-министър Преслав Борисов, изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева и зам.-изпълнителния директор на фонда Светослав Симеонов.

Министър Найденов ще представи мерките за подкрепа на земеделието през 2010 година, зам.-министър Преслав Борисов - „Стратегия за управление на Държавния поземлен фонд”, а Калина Илиева - „Резултати от приключването на програма САПАРД в България и напредък в прилагането на Програмата за развитие на селските райони. На семинара ще участват също браншови организации, научни институти, производители и специализирани фирми. Съорганизатори на събитието са Асоциацията на земеделските производители в България и Националната асоциация на зърнопроизводителите.

За 12.00 часа е планирана пресконференция, в която ще участват още Десислава Танева, председател на парламентарната комисия по земеделие и гори, Пека Песонен, генерален секретар Обединена асоциация на фермерите на земеделските кооперативи (COPA-COGECA) и Александър Дьоринг от Европейската федерация на производителите на фуражи (FEFAC).

Програмата на аграрния семинар можете да намерите тук

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.