1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов ще посети ОАЕ, Катар и Кувейт

Министър Найденов ще посети ОАЕ, Катар и Кувейт

Снимка:

Визитата на министъра и делегацията започва от 22 ноември и ще продължи до 27 ноември 2010 г.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов заминава на посещение в Обединените арабски емирства /ОАЕ/, Катар и Кувейт заедно с бизнес делегация. Визитата на министъра и делегацията започва от 22 ноември и ще продължи до 27 ноември 2010 г.

В програмата на министър Найденов е включено участие в Министерска конференция по въпросите на пълноценното хранене в Съвета за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив – Форум по прехраната в Абу Даби, ОАЕ. Конференцията се организира от Министерството на околната среда и водите на Обединените арабски емирства. Министър Найденов ще участва във форума по покана на министъра на околната среда и водите на ОАЕ д-р Рашид Ахмад бин Фахд.

Визитата на министър Найденов в Катар е по покана на министъра на околната среда и водите Абдулла бин Мубарк бин Абуд Алмудади. Двамата министри ще проведат работна среща, на която се очаква да се обсъди разширяването на българо-катарското сътрудничество в областта на земеделието и по специално в зърнопроизводството, маслодайните култури, преработката на слънчоглед, месното животновъдство, месопреработката на овче и говеждо месо. Възможностите за сътрудничество в областта на безопасността на храните, както и в областта на ветеринарната медицина и растителната защита са другите теми, по които двамата министри ще разговарят. Друг важен момент за разширяване на българо-катарското сътрудничество е обсъждане на разширяването на търговския стокообмен със селскостопански стоки между България и Катар. В тази връзка, представителите на бизнес делегацията водена от министъра ще се срещнат с катарските си партньори с цел постигане на конкретни договорености.

Министър Найденов ще се срещне и с председателя на Държавната агенция по земеделие и рибни ресурси на Кувейт Джасим Ал-Бадер. Очаква се да бъдат обсъдени въпросите, свързани с активизирането на двустранното сътрудничество между България и Кувейт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.