1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева участва в откриването на еко централа за биогаз в Ямбол

Министър Танева участва в откриването на еко централа за биогаз в Ямбол

Съоръжението е разположено на площ от 20 декара в индустриалната част на града

„Създаването на работни места и продукция в земеделския сектор е стратегическа цел за страната ни, а развитието на биотехнологиите е предизвикателство в световен мащаб“. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на централа за производство на електрическа енергия от биомаса в град Ямбол. Тя допълни, че приветства инвестициите в създаването на работни места в сектор „Земеделие“, като по този начин се прибавя добавена стойност на бранша и се повишава жизненият стандарт на заетите в него.

Централата е разположена на площ от 20 декара в индустриалната част на гр. Ямбол. Производственият потенциал на съоръжението е 1,5 MW, като основните суровини за производството на електроенергия са животинска тор и растителни култури. Броят на работните места в централата е 20, а още 200 души са косвено свързани с дейността.

Технологията е изцяло екологично съобразна, а комбинираното използване на растителна биомаса и животинска тор води до пълно оползотворяване на страничните животински продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.