1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева: В първото тримесечие на 2016 г. ще бъдат отворени мерки в подкрепа на бизнеса от ПРСР 2014-2020

Министър Танева: В първото тримесечие на 2016 г. ще бъдат отворени мерки в подкрепа на бизнеса от ПРСР 2014-2020

България получи официално одобрение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. от ЕК

В първото тримесечие на 2016 г. ще бъдат отворени мерки в подкрепа на бизнеса от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева на брифинг в Министерски съвет. Тя допълни, че в началото на седмицата България получи официално одобрение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. от Европейската комисия. „Само за два месеца след като изпратихме Програмата за одобрение, то вече е факт“, каза още министърът и допълни, че процедурата обикновено е в срок до шест месеца. Общият бюджет на Програмата е в размер на 113, 5 млн. евро , по-висок от старата, и е разпределен в шест приоритета.

Министър Десислава Танева уточни, че се предвижда до края на месец март следващата година да бъдат отворени за прием мерките 1.1 „Диверсификация и нови форми на доход“, 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултура“ и 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“. Тя подчерта, че именно това са мерките, към които има огромен интерес от страна на бизнеса. „Общият бюджет по трите мерки за предстоящия прием е в размер на 31,5 млн. лв. Предвижда се да има таван на субсидията, като тя ще е различна в зависимост от мерките“, каза още Десислава Танева.

Тя пожела на всички бъдещи бенефициенти впоследствие да реализират доход от дейността, която ще бъде подкрепена от новата Програма за морско дело и рибарство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.