1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Вътев и посланикът на Монголия обсъдиха възможностите за сътрудничество в сферата на селското стопанство

Министър Вътев и посланикът на Монголия обсъдиха възможностите за сътрудничество в сферата на селското стопанство

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и извънредният и пълномощен посланик на Монголия в Република България Н. Пр. Лхагвасурен Саянаа обсъдиха възможностите за развитие сътрудничеството в сферата на селското стопанство, на среща в МЗХ.

Една от темите на разговора бе дългогодишното партньорство между двете страни по отношение на образованието и продължаващия интерес на монголските студенти към бакалавърските и магистърските програми в България, включително към специалности, свързани с агробизнеса и хранително-вкусовата промишленост. Министър Вътев увери посланик Саянаа, че може да разчита на българския опит за надграждането на системата за ветеринарно-санитарен контрол и хуманно отношение на животните, както и за други съвместни проекти.

Други теми на дебат бяха възможностите за партньорство в научно-изследователска и развойна дейност, износа на български технологии за млечната промишленост, споделянето на ноу-хау в областта на ветеринарномедицинските изисквания в областта на животновъдството и месопреработката.

„Тази среща е изключително важна за мен, защото Вие имате голяма експертиза. Благодарение на дългогодишните традиции във връзките между България и Монголия, в сектора на земеделието са реализирани много съвместни проекти. Налице е огромен потенциал за нови възможности, това сътрудничество да продължи и отношенията да са по-продуктивни и ориентирани към резултати“, заяви посланикът.

В срещата участваше и заместник-министърът на земеделието и храните Александър Йоцев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.