1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Вътев ще посети международното изложение „Зелена седмица Берлин 2024“

Министър Вътев ще посети международното изложение „Зелена седмица Берлин 2024“

Българският щанд на изложението ще бъде открит от министър Вътев на 19 януари

Днес министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва в официалното откриване на международното изложение за хранително-вкусова промишленост, земеделие и градинарство „Зелена седмица Берлин 2024“ в Германия.

Тази година събитието се провежда с фокус върху устойчивостта, продоволствената сигурност и бъдещето на агробизнеса. От 19 до 28 януари 1400 изложители от 60 страни ще информират посетителите за модерното селско стопанство и хранително-вкусовата промишленост, кулинарните тенденции и въпросите, свързани с устойчивостта на сектора.

В рамките на посещението министър Вътев ще участва в конференцията на министрите на земеделието, организирана от Федералното министерство на храните и земеделието като част от Глобалния форум за прехрана и земеделие (GFFA).

Българският щанд на изложението ще бъде открит от министър Вътев на 19 януари, когато се очаква той да бъде посетен от федералния министър на прехраната и земеделието Джем Йоздемир, управляващия кмет на Берлин Кай Вегнер, европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски  и други официални гости.

България се представя на международното събитие за 33-и път със собствен щанд от 143 кв. м, на който ще бъдат изложени продуктите на 11 производители. Те ще представят млечни и месни продукти, подправки, вина, биопродукти, пчелен мед, растителни масла и продукти с Българско розово масло.

Очаква се изложението да привлече над 300 хил. посетители от над 60 държави.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.