1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министерство на земеделието търси студент за съветник

Министерство на земеделието търси студент за съветник

Министерството на земеделието обявява конкурс за студент, който да стане съветник в политическия кабинет. Той ще бъде пълноправен член на екипа на министър Явор Гечев и ще участва в решаването на актуалните въпроси в сектор „Земеделие“.

В конкурса могат да кандидатстват студенти, обучаващи се в аграрни или лесовъдни направления в университетите в страната. С избраните кандидати ще се проведе допълнително събеседване, за да бъдат оценени лидерските им качества, уменията им за водене на преговори и работа в екип.

Желаещите да участват трябва да изготвят кратка концепция/предложение за справяне с един от двата казуса в сектора: кризата с дървата за огрев или защитата на българските зърнопроизводители в контекста на засиления внос на зърно от Украйна. Предложенията трябва да бъдат ясно обосновани, реалистични и да се посочат добри практики. Въвеждането на иновации, на дейности за опазване на околната среда, разкриването на работни места и включването на младежи и хора от уязвими групи ще носят допълнителни точки на участниците.

Важно е студентите да попълнят заявление, което да съдържа: имена и данни на кандидата, кратко представяне и мотиви за участие в конкурса, както и описание на идеята за решение на един от определените казуси. Кандидатите ще могат да подават своите документи за участие до 9 септември 2022 г., включително, на e-mail: Student@mzh.government.bg

Всички условия за участие в конкурса, вкл. образец на заявлението за участие, темите и критериите за оценка, са публикувани на страницата на МЗм: https://www.mzh.government.bg/bg/ministerstvo/aktualno/

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.