1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министерството на земеделието и Столична община остават в сградите си

Министерството на земеделието и Столична община остават в сградите си

Преместването на двете администрации ще струва много пари, уточни министър Найденов

Министерството на земеделието и храните и Столична община (СО) няма да си сменят сградите, както беше заявено преди три седмици от премиера Бойко Борисов.

Тогава министър-председателят каза, че сградата, в която се намира земеделското министерство, е по-представителна и по-голяма от тази на столичното кметство и затова те трябвало да ги разменят. Мирослав Найденов заяви в кулоарите на парламента, че преместването на двете администрации ще струва много пари и затова е взето решение  с финансовия министър Симеон Дянков тази рокада засега да се отложи.

Министър Найденов допълни, че е разговарял със столичния кмет Йорданка Фандъкова и се оказало, че нито министерството, нито общината имат капиталови разходи, заложени в бюджетите си, които да се ползват за ремонт на сградите и преместване. Затова и идеята се отлагала като не е ясно за кога.

От думите на Найденов стана ясно, че се отлага във времето и преместването на агенцията по рибарство във Варна или Бургас, както и преместването на горската агенция в Пловдив. Причината е отново липса на средства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.