1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мирослав Найденов: Оптимист съм, че проектът за екарисаж в Угърчин ще се случи

Мирослав Найденов: Оптимист съм, че проектът за екарисаж в Угърчин ще се случи

Снимка:

Единствените два екарисажа са във Варна и Шумен

Към настоящия етап процедурата за изграждане на екарисаж в Угърчин е на етап подаване проекти за участие със срок 22 ноември. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в отговор на въпрос на депутата от "Коалиция за България" Димитър Горов относно изграждане на екарисаж в община Угърчин, Ловешка област, предаде Агенция „Фокус”.

Министър Найденов заяви, че е разговарял с кмета на Угърчин и вече има потенциални инвеститори за строежа на екарисажа. Той посочи, че единствените два екарисажа са във Варна и Шумен, които са съвсем близо един до друг и цялата Западна и Югозападна България няма достъп до такова съоръжение. „Оптимист съм, че ще се случи проектът”, заяви министър Найденов.

„С моя заповед от 2010 година са открити подготвителни действия за предоставяне на концесия на предприятие за преработка на животински продукти, които не са предназначени за консумация от човек, в землището на Угърчин”, заяви министър Найденов.

Той припомни, че с решение на Министерски съвет от 2005 година строежът на предприятието за преработка на животински отпадъци е обявен за обект с национално значение, съответно е включен в списъка на приоритетните проекти в Националния план към Националната стратегия за интегрирано развитие на инфраструктурата в България за периода 2005–2015 година и в Плана за действие за 2009 година като мярка 74, произтичаща от членството ни в ЕС.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.