1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Млекопреработвателите се поддават на рекет твърди Димитър Зоров

Млекопреработвателите се поддават на рекет твърди Димитър Зоров

Най-често това се случва с предприятия, които не са изпълнили на 100 % изискванията на ЕС

Винаги, когато наближава някакъв краен срок, и трябва да бъдат покрити някакви стандарти, има слухове за такива лоши порочни практики, тъй като има млечни предприятия, които не са изпълнили на 100 % изискванията на ЕС и някои длъжностни лица злоупотребяват с този вид рекет, на който колегите се поддават на много от случаите. Това сподели пред Агенция „Фокус” председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров по повод на задържането на заместник-генералният директор на НВМС Леонид Лавчев.

Случай като този и служители като Леонид Лавчев уронват престижа и авторитета на ветеринарната служба и свиват и доброто желание на новия генерален директор на НВМС за решаване на проблемите  с идентификационната система, алармира Зоров.

На зададеният му въпрос дали рекетът към бранша е честа практика, той отговори: „Нали разбирате, че това е кокошкарска работа – рекет за 1000 лв. от служител на такъв пост, за мен той трябва да отиде да се застреля, защото генералният директор на НВМС Йордан Войнов полага усилия неимоверни, за да може да тръгне идентификационната система, да бъдат удовлетворени частно практикуващите лекари – въобще цялата система за може да заработи и той му забива нож в гърба”.

Към този момент на документи има доста предприятия от първа категория, които трябва да работят само с качествено мляко, отговарящо на европейските стандарти. „Извинявайте, но колко такива предприятия  работят със 100 % отговарящо мляко, ами сигурно се броят на пръстите на едната ръка. Те работят и с неотговарящо мляко, а ветеринарните лекари си затварят очите по страната, смятате ли, че това е безплатно – мисля, че не” заяви Зоров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.