1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ облекчава бенефициентите по 8 от мерките на ПРСР

МЗХ облекчава бенефициентите по 8 от мерките на ПРСР

От министерството приканват кандидатите, които до момента не са успели да подадат заявки за авансово плащане да се възползват от тази възможност

Министерство на земеделието и храните направи промени, публикувани в изменение на Наредба №8 от 3 април  2008 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони. 

Чрез промяната в наредбата се дава възможност на кандидатите да подадат коригираща заявка и заявка за авансово плащане за увеличения размер на авансовото плащане в размер до 50% от одобрената субсидия в срок до 30 декември 2011 година.

Промяната се отнася за бенефициенти със сключени договори по мерки 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности”, мярка 311 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”, 312 „Разнообразяване към неземеделски дейности”, 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от ПРСР.

От МЗХ приканват бенефициентите, които до момента не са успели да подадат заявки за авансово плащане да се възползват от тази възможност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.