1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. На повечето места за хранене по морето спазват хигиенните норми

На повечето места за хранене по морето спазват хигиенните норми

Обиколките на инспекторите от ДВСК ще продължат до началото на септември


Повечето от обектите за хранене по Черноморието спазват хигиенните норми и не създават опасност за здравето на клиентите си. Това показват резултатите от направени до момента проверки от ветеринарномедицинските служби в областите Бургас, Варна и Добрич. Проверявани са били основно места за търговия на дребно, ресторанти, хотелски вериги и временни обекти за летния сезон. Обиколките на инспекторите от Държавен ветеринарен санитарен контрол ще продължат до началото на септември, това съобщи директорът на службата Любомир Кулински.

Във Варна са извършени над 70 проверки, в Бургас около 100, в Добрич – около 80-90 проверки. Проверяват се основно обектите за търговия на дребно – каравани, скари, пунктове за сладолед и така нататък. И изобщо всички обекти, в които може да има масирано присъствие на туристи, каза Кулински.

Той допълни, че на обявените телефони за нарушения освен в София и донякъде Варна, в останалата част на страната рядко се получават сигнали.

Кулински обясни още, че продажбата на храни от животински произход или такива, в които има продукти от животински произход, на улицата е незаконно. Във временни обекти, сертифицирани от РИОКОЗ, хората могат да пазаруват спокойно, обясни още той и допълни, че в случай че продават продукти от животински произход трябва да имат хладилник./dariknews.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.