1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 10 дати за следващо съдебно заседание бяха отхвърлени по делото срещу Марио Николов

Над 10 дати за следващо съдебно заседание бяха отхвърлени по делото срещу Марио Николов

Делото продължава през ноември

Над 10 дати за следващо съдебно заседание бяха отхвърлени от адвокатите по делото срещу Марио Николов и още осем души, обвинени за източване на 7,5 млн. евро от САПАРД. Съдия Георги Колев, който е и председател на Софийския градски съд, поиска от защитниците на подсъдимите да предоставят документа за уважителните причини, поради които не могат да се явяват на предложените от него дати.

Делото САПАРД продължава през ноември, за когато се очакват протоколи от разпитите на граждани на Холандия и Швейцария, които също са участвали в схемата по източването на парите. Днес бяха приети показанията на германските граждани. Те вече имат осъдителни присъди и подробно разказват за схемата, по която стари машини са били осчетоводявани за нови.

Основният подсъдим в процеса – Марио Николов, коментира пред журналисти, че не е запознат с намеренията на Софийския градски съд да бъде сезиран Съда на европейските общности в Люксембург по повод обвинението срещу него и пернишкия бизнесмен Людмил Стойков за пране на пари. Николов изрази недоумение, че източването на парите по САПАРД и изпирането им, за което според държавното обвинение вина носят основно той и Николов, ще се гледат в два различни съдебни процеса.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.