1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 11 млн. лв. ще бъдат дадени на общините, засегнати от порои

Над 11 млн. лв. ще бъдат дадени на общините, засегнати от порои

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС разгледа 418 искания

На одобрените 275 от тях за възстановяване на жилищни сгради, засегнати от проливните дъждове през последните месеци, ще бъдат отпуснати средства на обща стойност 11 174 524 лева.

За селата от община Ружинци, област Видин, пострадали от градушка и поройни  дъждове на 6 август, ще бъдат отпуснати 276 984 лева. Средствата ще послужат за закупуване на строителни материали, необходими за възстановяване на 202 жилищни сгради.

На община Съединение, област Пловдив, се предоставят 1 630 522 лева за разплащане на разходите, извършени при спасителните, неотложните и аварийно-възстановителни работи след  бурята от 27 юли. Част от тези средства са за възстановяване на водостоци, саниране, корекция на река Потока, за предотвратяване на наводнения  и разширяване на мост в град Съединение, става ясно от информацията на пресцентъра на МС.

4 361 214 лева се отпускат за укрепване на брега на река Дунав в градската част на Лом. Предвидени са средства за корекции на диги на територията на общините Севлиево, Сандански и Две могили и за укрепване на свлачища в общините Бобов дол  и Трън.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.