1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НАП ще разпродава селскостопанска техника в Ямбол

НАП ще разпродава селскостопанска техника в Ямбол

Първият за 2011 г. търг предлага имущество на земеделска кооперация, натрупала големи дългове към държавата

Селскостопанска техника и недвижимо имущество, собственост на некоректен длъжник, ще разпродава НАП в Ямбол през февруари, съобщи пресаташето на институцията Ваня Велева. Първият за 2011 година търг предлага имущество на земеделска кооперация, натрупала големи дългове към държавата. От 2010 годината, след вливането на Агенцията за държавни вземания  в НАП, приходната администрация обезпечава и събира принудително публичните държавни и общински вземания. Близо 300 са случаите през годината на запорирани банкови сметки и движими вещи и възбрана на недвижимо имущество на длъжници. От отдел „Принудително изпълнение" към НАП-Ямбол са разпоредени 65 описи на имущество на длъжници, които не са платили дълговете си към бюджета. След това публичните изпълнители организират и търговете за продажба на имуществото на некоректни длъжници.

В резултат на взетите обезпечителни мерки 830 длъжници са погасили дължимите суми още в хода на производството по принудително изпълнение. 70 са били разпорежданията за незабавно разплащане от банкови сметки. Публичните изпълнители от отдел „Принудително изпълнение" към НАП- Ямбол са направили 1500 запитвания към институции и ведомства за притежавани активи на длъжници.

Повече за предстоящия търг гражданите могат да научат в отдел„Принудително изпълнение" на улица „Джон Атанасов" № 6, срещу НТС- Ямбол /бившия офис на Агенцията за държавни вземания/. Обявите за продажба на активи, както и условията за участие клиентите на НАП- Ямбол, могат да се видят и на интернет страницата на НАП на www.nap.bg в  рубриката „Продажби".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.