1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Насърчава се конкурентноспособността на Европейската хранителна индустрия

Насърчава се конкурентноспособността на Европейската хранителна индустрия

Среща в Брюксел

Днес министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще вземе участие в среща на Групата на високо ниво за насърчаване на конкурентноспособността на Европейската хранителна индустрия в Брюксел. Посещението на министър Цветанов е по покана на комисаря по предприемачество и индустрия г-н Гюнтер Ферхойген.

На срещата ще бъдат обсъдени и приети препоръки за конкурентоспособността на селскостопанската и хранително-вкусовата промишленост. Препоръките са направени от под-група „ШЕРПА”. Тя подпомага дейността на Групата на високо ниво, чрез проучвания на редица основни области на политиката, които оказват въздействие върху функционирането на хранителния сектор. С цел възприемане на “цялостен подход с поглед към бъдещето” от нейна страна са направени препоръки за краткосрочната, средносрочната и дългосрочната обществена политика, както и регулаторна рамка на европейската хранителна индустрия.

В Групата на високо ниво, учредена от заместник-председателя на ЕК, г-н Ферхойген през юни 2008 г. са включени 8 представители на държавите-членки (сред които и България), 13 представители на хранителната индустрия и 6 представители на гражданското общество и професионални организации.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.