1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Национален митинг-събор в Плевен за отбелязване на 110 години от учредяването на Земеделския съюз

Национален митинг-събор в Плевен за отбелязване на 110 години от учредяването на Земеделския съюз

Тържественото шествие ще тръгне в 11 часа от площада пред ж.п. гара – Плевен

ПП „Обединени земеделци” организира национален митинг-събор на 29 декември 2009 г. в Плевен по случай 110 години от учредяването на Земеделския съюз в България.

Тържественото шествие ще тръгне в 11 часа от площада пред ж.п. гара – Плевен, ще премине по пешеходната зона – през главната улица на града до земеделската чешма и Драматичен театър ,,Иван Радоев”, където са положени основите на земеделското движение.

В 12 часа приведствия пред участниците в събора ще направят членове на ръководството ва ПП „Обединени земеделци” и на плевенската организация на съюза, както и представители  на политическите партии от център-дясното пространство, синдикати и браншовите съюзи.

На 29 декември в Плевен ще се открие и възстановения бюст-паметник на земеделския деец Янко Забунов – един от учредителите на Българския земделски съюз /БЗС/, избран за пръв председател на съюзното ръководство.

Тържественото заседание на Управителния съвет на ПП „Обединени земеделци” ще започне в 16.00 часа на 29 декември в х-л „Балкан” в Плевен.

ПП „Обединени земеделци” кани  всички съюзни членове,  симпатизанти и приятели  на земеделската идея да присъстват на тържественото отбелязване на 110 годишнината от основаването на Земеделският съюз.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.