1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Национално изложение по животновъдство в Сливен

Национално изложение по животновъдство в Сливен

Събитието се организира от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството

Георги Йорданов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството даде информация специално на АгроТВ.
       
От 11 до 12 октомври 2019 година ще се проведе Национално изложение по животновъдство в Сливен. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството. И тази година изложението ще представи на посетителите богата програма.

Основната идея на двудневния форум е обществото да се запознае с най-добрите животни, които се отглеждат у нас, както и да се представят постиженията на генетиката и развъдната дейност.

За първи път тази есен по време на националното изложение ще има състезание за майстор-месар на България. Конкурсът ще предхожда Световното първенство по транжиране, което се провежда в Калифорния, където български месари ще участват за пръв път. Участниците ще се съревновават по най-умело обезкостяване на месо.

Състезанието е част от проект „Дни на българското месо", изпълняван от Асоциацията на месопреработвателите в България в рамките на инициативата „Подкрепям българското", организирана от Министерството на земеделието.   

Още подробности за събитието гледайте в емисията Новини на АгроТВ.

Автор: Данаил Андреев

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.