1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Националното сдружение на ловците и риболовците в България ще получи правото да стопанисва 18 язовира

Националното сдружение на ловците и риболовците в България ще получи правото да стопанисва 18 язовира

Това ще стане след завършване на течащата в момента процедура за възлагане на ползването на водоемите

 

Националното сдружение на ловците и риболовците в България ще получи правото да стопанисва 18 язовира, категоризирани за любителски риболов. Това ще стане след завършване на течащата в момента процедура за възлагане на ползването на водоемите.

На 15 юни 2009 година беше проведено първото заседание на комисията, натоварена с изпълнение на процедурата, инициираната между министъра на земеделието и храните Валери Цветанов и председателя на Съюза на ловците и риболовците в България Христо Михайлов. Второто заседание на комисията, в която участват представители и Министерството на околната среда и водите, Националната електрическа компания, ДАНС, Държавната агенция по горите и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, ще се проведе на 22 юни.

Течащата в момента процедура е втора по ред. През януари 2009 година първата процедура за отдаване стопанисването на язовирите пропадна след като бяха констатирани нередности в документацията на Съюза на ловците и риболовците в България.

В подадените сега документи няма пропуски, установи комисията, която провежда процедурата. Това ще позволи тя да бъде продължена и да бъде възложено стопанисването на язовирите, залегнало в член. чл. 15а от Закона за рибарството и аквакултурите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.