1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НАЗ и Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите вече са партньори

НАЗ и Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите вече са партньори

Партньорството ще се изразява в осигуряване на практически стаж за студенти при членове на НАЗ, участие в съвместни проекти и инициативи

Националната асоциация на зърнопроизводителите и Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите подписаха рамков договор за сътрудничество. Партньорството между браншовата организация и висшето учебно заведение ще се изразява в осигуряване на практически стаж за студенти при членове на НАЗ, участие в съвместни проекти и инициативи. 

Като модерна и отговорна браншова организация, НАЗ осъзнава необходимостта от добре подготвени специалисти.

„Образованието на бъдещите професионалисти трябва да отговаря на реалните потребности на бизнеса, за да могат те да допринасят за развитието на земеделието в България” – обясни Ангел Вукодинов, председател на Управителния съвет на НАЗ.

За пореден път Националната асоциация на зърнопроизводителите потвърждава позицията си, че науката и бизнесът трябва да вървят ръка за ръка.

За НАЗ:
Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) e отраслова организация на зърнопроизводителите в Република България. Учредители на асоциацията са регионални организации (сдружения) на зърнопроизводители от всички области на Република България, които са обединени от идеята за модерно, конкурентоспособно българско зърнопроизводство. НАЗ е неправителствено, доброволно, независимо и неполитическо сдружение с нестопанска цел в частна полза за представителство и защита на интересите на неговите членове, осъществяващи стопанска дейност в отрасъла зърнопроизводство. Предмет на дейност на организацията е представителство и защита на общите икономически интереси на нейните членове, подпомагане и насърчаване развитието на техния бизнес и индивидуалния им стопански просперитет, както и на отрасъла зърнопроизводство като цяло.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.