1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НАЗ: Ще продължи ли линията на съзнателно ощетяване на сектор земеделие?

НАЗ: Ще продължи ли линията на съзнателно ощетяване на сектор земеделие?

Националната асоциация на зърнопроизводителите се обръща с отворено писмо към г-н Бойко Борисов

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) се обръща с отворено писмо към г-н Бойко Борисов, министър-председател на България. От асоциацията питат дали ще продължи линията на съзнателно пренебрежение и ощетяване на сектор земеделие. Ще се докаже ли отговорното държавническо мислене с изпълнение на подписаните договорености.

„Вчера, 9 ноември, на заседание на Парламентарната комисия по земеделие и гори при обсъждане на Проектобюджет 2012 г., председателят на НАЗ зададе конкретен въпрос на министъра на финансите и вицепремиер дали той като такъв се отказва от подписа си под финансовата рамка за сектор земеделие, която подписа 20 дни преди изборите. Категоричният, публичен отговор на министъра на финансите Симеон Дянков бе: „Да, отказвам се!”.

Недопустимо наглото и безотговорно поведение на европейски държавник и махленската му заплаха към близо 120 000 земеделски производители: „Да кротуват, че да не вадя сатъра!” са основание демократично и отговорно да бъде поискана оставката на държавника, позволил си да подписва предизборно и с лека ръка да се отказва от подписа си след това”, заявяват още от асоциацията.

"Оставаме в очакване на отговор от министър-председателя на държавата, подписван като гарант на договорените споразумения", допълват от НАЗ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.