1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Назначен е нов изпълнителен директор на Националната служба за съвети в земеделието

Назначен е нов изпълнителен директор на Националната служба за съвети в земеделието

Предстои преструктуриране на службата, за да подпомага реално бизнеса

 

Министърът на земеделието и храните доктор Мирослав Найденов назначи Любомир Маринов за изпълнителен директор на Националната служба за съвети в земеделието, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Предишният изпълнителен директор доц. Младен Младенов бе освободен от министър Найденов преди две седмици заради неефективната дейност на службата и недобрата комуникация със земеделските производители. От Маринов се очаква да предприеме действия за преструктуриране на Националната служба за съвети в земеделието, така че да подпомага реално бизнеса.

Маринов е роден през 1970 г. в Хасково. Той е част от структурите на Националната служба от 2006 г., като започва работа като старши експерт. До момента той е работил в Централното управление на службата, в звеното „Координация дейностите в Областните служби за съвети в земеделието” като главен експерт и познава отблизо проблемите на регионалните структури.

Висшето си образование Маринов завършва през 1997 г. в Аграрния университет в Пловдив с магистърска степен по Лозаро-градинарство. Неговият професионален опит включва и работа като агроном в Агробиоинститута в София (2005 г.), във „Винпром” Хасково (2000 г.) и в Земеделска кооперация „Прогрес” в с. Подкрепа, обл. Хасково (1997 г.). Организирал е и производство и пакетиране на билки в частни фирми.

Владее английски и руски език. Женен е с две деца.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.