1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Не установиха нарушения на Светлана Боянова

Не установиха нарушения на Светлана Боянова

Снимка:

Окончателният доклад е даден на премиера Бойко Борисов и той трябва да реши дали Боянова ще напусне поста

Предварителните резултати от проверката по сигнала срещу заместник-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова за промяна в предназначението на земеделска земя не показват нарушения. Това каза в кулоарите на парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов. Той посочи, че окончателният доклад е даден на премиера Бойко Борисов и той трябва да реши дали Боянова ще напусне поста.

Найденов заяви, че депутати от ГЕРБ са подали на Борисов сигнала срещу заместник-министъра на 16 май, в който се посочва, че 300 декара земеделска земя - трета категория, са преотдадени за фотоволтаици.

В края на април междуведомствена комисия, която се оглавява от Светлана Боянова, е решила промяната на статута на земята. Самата Боянова обаче не е присъствала на заседанието на комисията, каза Найденов.

Той посочи още, че назначаването на нов заместник в МЗХ, който да отговаря за еврофондовете, не е обвързано задължително с освобождаването на настоящ заместник-министър. Решението за това зависи от премиера, каза Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.