1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нови концепции в хоризонталния регламент

Нови концепции в хоризонталния регламент

ИСАК беше централната тема на поредното заседание в Брюксел

Интегрираната система за администриране и контрол - ИСАК беше централната тема на поредното заседание в Брюксел. В Комисията се изяви работната група по хоризонтални земеделски въпроси. 

ИСАК е една от системите за управление, въведени с цел прилагане на Общата селскостопанска политика. Основната й задача е да дава сигурни и проверими данни за годишните доклади за качеството на изпълнението на ОСП. На заседанието в Брюксел Европейската комисия представи две нови концепции, свързани със системата. Едната освобождава фермерите от предварителното подаване на заявления, а при другата става дума за система за наблюдение на селскостопанските площи. Цел и на двете е да опростят работата на стопаните чрез цифровизация. Детайлите трябва да бъдат разработени от всяка държава в Съюза, за да съответстват на посоката и елементите на стратегическия план, да обслужват както контрола, така и докладването.

Интегрираната система за администриране и контрол работи с електронни бази данни и географски информационни системи, като най-важната от тях е системата за идентификация на парцелите, която дава възможност за точно локализиране на всяка една нива. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.