1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нови краткосрочни кредити

Нови краткосрочни кредити

За закупуване на фураж

На следващото заседание на УС на ДФ „Земеделие” ще се предложи да се предоставят нови кредити за животновъдството, в т.ч и за биволовъдите. Предвижда се още да бъдат отпуснати нови краткосрочни кредити на животновъдите, които не са се възползвали от кредитиране за закупуване на фураж през зимния период. През месец септември с решение на УС на ДФ „Земеделие” бяха изплатени всички средства по целевата субсидия за подпомагане на изхранването на животни и птици от националния генофонд, както и обещаните субсидии за произведено и продадено качествено биволско, овче и козе мляко за месец април. Освен това бяха разсрочени кредитите на животновъдите с една година от ДФ „Земеделие”.

Във връзка с идентификационната система текат необходимите процедури за частична акредитация и след 1 декември животновъдите ще могат да получат субсидиите си на глава животно. По линия на новите държавни помощи, страната ще поиска от Европейската комисия да подпомага млечния сектор за инвестиции и прилагането на други пазарни механизми. Най-късно до средата на ноември България ще представи пред ЕК 15 нови държавни помощи за одобрение.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов не отказва срещи с браншовите организации. „Постоянно аз и моите заместници се срещаме с браншовите организации от всички сектори в земеделието и водим диалог с тях. Не сме отказвали срещи на никой и само преди седмица се срещнахме с животновъдите в Стара Загора и след това на Шипка”, заяви министър Найденов.

 

 

Етикети кредит, , фураж
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.