1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нови ректори ще управляват Тракийския и Аграрния университет

Нови ректори ще управляват Тракийския и Аграрния университет

Досегашният ректор проф. Иван Станков управлява университета два поредни мандата

Четирима са кадидатите за ректор на Тракийския университет, трима ще се състезават за поста в Аграрния. Изборите в Стара Загора ще бъдат на 25-ти ноември, а в Пловдив – през януари, 2016-та.

За поста на Ректор в Тракийския университет ще си съперничат временно изпълняващият длъжността проф. Иван Въшин, помощник-ректора доц. Добри Ярков, проф. Радослав Славов-декан на Аграрния факултет и доц. Борислав Попов от Медицинския факултет.

Изборът ще се проведе на 25 ноември, когато кандидатите ще представят своята програма за управление на университета през следващите четири години. Досегашният ректор проф. Иван Станков управлява университета два поредни мандата, а сега е народен представител. И ректорът на Аграрния университет проф. Димитър Греков приключва втория си управленски мандат. По неофициална информация, изборите за нов ректор в Пловдив ще се проведат през януари, 2016 година. Засега са известни кандидатурите на 3-ма преподаватели -  проф. Христина Янчева – зам.-ректор по учебната дейност, проф. Янко Димитров – декан на факултета по растителна защита и агроекология и на доц. Божин Божинов – декар на агрономическия факултет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.