1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Няма информация за нарушение в МЗХ

Няма информация за нарушение в МЗХ

Ще има декларации за свързаност на лица

Вицепремиерът Меглена Плугчиева заяви, че няма информация за нарушение в програмата за развитие на селските райони. Дори от ОЛАФ не са ни докладвани такива случаи на нарушение, заяви Плугчиева, след като излезе от залата в Министерство на земеделието и храните в деня на отворени врати.

По отношение на констатираните нарушения по предприсъединителните фондове, Плугчиева каза, че ако прокуратурата е констатирала такива нарушения, нейно задължение и право е, да ги докаже. На въпрос за одитния доклад на Сметната палата, дали има информация за неправомерно подадени площи, тя прехвърли отговорността към МЗХ, като каза, че разплащателната агенция и министерството имат ангажимента, да се занимават с тези проблеми.

Плугчиева отказа да поеме ангажимент, кога ще бъдат възстановени плащанията по програма САПАРД, пакет от мерки е заминал към ЕК и следващата седмица ще има решение по тези въпроси, уточни тя. Бенефициентите ще подпишат декларации и когато се установи свързаност на лица, които кандидатстват за получаване на евросредства, ще има проверки за служителите на агенцията и министерството, заключи Плугчиева. /БГНЕС

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.