1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Обединени земеделци се поклониха пред жертвите на комунизма

Обединени земеделци се поклониха пред жертвите на комунизма

Без лустрация няма реална демокрация, каза председателят на партията Петя Ставрева

Обединени земеделци се поклониха пред мъчениците на тоталитарната система и поднесоха венци и цветя пред мемориала на жертвите на комунистическия режим край НДК в София. На възпоменателното събитие на 1 февруари присъстваха председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, членове на националното ръководство на партията и репресирани земеделци.

«На дати като тази се покланяме пред страдалците на българската нация, отдали живот и дело за свободна България. За да е родината ни част от демократичния свят, където хората са равноправни и сами коват съдбата си и бъдещето на своите страни. Паметта на жертвите на комунизма ни задължава да бъдем бдителни и да не допускаме посегателства срещу свободата и демокрацията в България, коментира Петя Ставрева.

Тя подчерта, че без лустрация няма реална демокрация. Затова черните страници на комунистическите репресии трябва да бъдат прочетени докрай от обществото и демокрацията у нас да започне на чисто – без компромати и политически шантаж». Така  ще бъде свалена маската на статуквото, против което месеци наред протестират стотици хиляди българи, категорична е Ставрева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.