1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Община Белоградчик може да продава гори заради неплатени задължения

Община Белоградчик може да продава гори заради неплатени задължения

Дълговете на общината възлизат на 1.8 млн. лв.

Заради дългове сметките на община Белоградчик са запорирани, а единственият начин тя да се разплати, е като продаде 13 -15 хил. декара общински гори. Предложението е на кмета Борис Николов, който смята да го внесе отново за обсъждане в общинския съвет, въпреки че тази седмица идеята вече е била отхвърлена, съобщи БТА.  
 
Неплатените задължения на общината възлизат на 1.8 млн. лв. и по думите на кмета са натрупани от предишната администрация. "Едвам успяваме да изплащаме заплати, нямаме пари за горива и ако ни бъде спряна и изравнителната субсидия, общината трябва да бъде затворена", каза Николов.

Той прогнозира, че до края на годината задълженията на общината ще се увеличат до 3 млн. лв., тъй като всяка седмица в администрацията пристигат запорни съобщения.

Собствените приходи на Белоградчик са 1 млн. лв. годишно, затова според кмета продажбата на гори е единственият изход. Затова на заседанието на общинарите идния понеделник той ще внесе предложението си отново. "Ако то бъде одобрено, общината ще може да си плати сметките и да реализира няколко европейски проекта, които сега са спрени заради липса на средства", уточни Николов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.