1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Община Тервел печели проект за управление на животински отпадъци

Община Тервел печели проект за управление на животински отпадъци

Новото съоръжение ще се изгради със средства по мярка 321 от ПРСР

С нов проект по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони приключи 2013 година за добруджанската община Тервел. Инвестицията е на стойност 1 милион 872 хиляди лева.

Средствата ще се използват за изграждане на хладилно съоръжение, в което да се събират и замразяват шоково странични животински продукти от община Тервел и съседните общини. Тези продукти регулярно ще бъдат извозвани до действащите екарисажи във Варна и Шумен. Новото съоръжение е в синхрон с действията на общината за въвеждане на система за управление на отпадъците, която да доведе до постигане на високо равнище на екологосъобразност на средата за живот и бизнес в общината. В рамките на проекта ще се обявят и проведат обществени поръчки за проектиране, строителство и доставки на оборудване и транспортни средства.

Хладилният пункт ще се намира в бизнес зоната на Тервел и ще се обслужва от осем души. В проекта се предвижда изграждане на сграда, връзки с трафопост и генератор, изграждане на хладилни помещения и технологично оборудване, както и доставка на специализирани транспортни средства.

Община Тервел очаква резултати и за други свои четири проекта, внесени през септември миналата година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.