1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Очаква се да се повишат някои от таксите, вземани от Агенцията по лозата и виното към МЗХ

Очаква се да се повишат някои от таксите, вземани от Агенцията по лозата и виното към МЗХ

Главната причина за повишаването на таксите е заради повишаване на цените на някои от използваните консумативи и материали

Проект на постановление за изменение и допълнение на тарифата за таксите, които се събират от Изпълнителната агенция по лозата и виното, приета с постановление на Министерския съвет от 2006 г., ще бъде разгледан на заседанието на правителството  предаде Агенция „Фокус”. Изпълнителният директор на агенцията към земеделското министерство Красимир Коев обясни, че се предвижда някои от таксите за извършването на физикохимични и микробиологични анализи от агенцията да бъдат повишени, а други ще бъдат намалени.

Главната причина за повишаването на таксите е заради повишаване на цените на някои от използваните консумативи и материали, нужни за изследванията. „От 2006 г. има повишаване на консумативите и на цените на реактивите, които използваме”, обясни Коев. За анализ на алкохолното съдържание на даден продукт към момента се заплаща в агенцията 10 лв., а според предлаганата наредба – цената трябва да стане 13 лв. За изследване на захарозата на виното например пък от 25 лв. таксата става на 20 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.