1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Остават измервателните уреди за алкохола и горивата

Остават измервателните уреди за алкохола и горивата

Наредба №3 на министъра на финансите продължава действието си

Наредба №3 на министъра на финансите продължава действието си. Според нея производителите на алкохол, петролни продукти и вино трябва да поставят контролни уреди, които отчитат количеството произведен продукт в момента, а данните да се изпращат в реално време в Агенция "Митници".

Липсват основания за спиране на обжалвания нормативен акт - това определи петчленен състав на ВАС като остави в сила определението на тричленен състав на същия съд. Определението е окончателно и не може да бъде обжалвано, става ясно от информацията на митническата агенция.

В определението, издадено на 02 ноември, се казва, че от представените доказателства и доводи не може да се обоснове извод за причиняване на значителна или трудно поправима вреда за оспорващите. Не са налице основания за спирането действието на наредбата.

Делото пред ВАС беше заведено от компаниите, членуващи в Българската петролна и газова асоциация, големи алкохолни производители и няколко по-малки дружества от винения бранш. Аргументът на компаниите беше, че ще претърпят значими или трудно поправими вреди. Според част от завелите делото дружества наредбата не е съобразена със Закона за измерванията и Закона за виното.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.