1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От 27 до 30 юни 2011 г. МЗХ организира провеждането на осем българо-холандски семинара

От 27 до 30 юни 2011 г. МЗХ организира провеждането на осем българо-холандски семинара

Водещ лектор ще бъде г-н Герард Креберс – началник отдел в Млечния борд на Кралство Нидерландия

От 27 юни до 30 юни 2011 г. Министерството на земеделието и храните организира провеждането на осем българо-холандски семинара.   На тях ще бъдат разгледани основно въпросите  по преструктурирането ма млечните ферми, администриране на млечните квоти на национално ниво, ще бъдат направени констатации и професионални препоръки за оптимизиране на работата в животновъдството като цяло.

Семинарите ще се проведат в градовете  Никопол, Долна Митрополия, Луковит, Ловеч, Велинград, Пазарджик, Септември и Панагюрище, с участието на експерти от Министерството на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Областни дирекции ,,Земеделие”, Национална служба за съвети в земеделието, Българска агенция по безопасност на храните, производители на краве мляко, одобрени изкупвачи на краве мляко и други земеделски производители.

Водещ лектор ще бъде г-н Герард Креберс – началник отдел в Млечния борд на Кралство Нидерландия. Г-н Креберс е с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти. Като доказан международен експерт г-н Креберс участва активно в работата на европейските институции и същевременно е консултирал страни като Полша, Румъния и България при въвеждането на системата от млечни квоти за краве мляко след присъединяването им към ЕС.

От българска страна лектор ще бъде г-н Румен Андреев –  държавен експерт в дирекция „Животновъдство” към Министерството на земеделието и храните.

Графика за провеждане на семинарите!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.