1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отличиха „осиновителите” на туристическта инфраструктура на територията на Природен парк „Шуменско плато”

Отличиха „осиновителите” на туристическта инфраструктура на територията на Природен парк „Шуменско плато”

Отличията бяха връчени по време на специална церемония

Първите „осиновители” на реновираната туристическа инфраструктура на територията на Природен парк „Шуменско плато” бяха представени и  получиха плакети и рекламно инф. материали от директора на дирекцията – инж. Сашо Кунев. Отличията бяха връчени по време на специална церемония по случай отбелязването на 36-годишнината от създаването на парка. „Територията на Природния парк „Шуменско плато” е една от най-посещаваните и притегателни не само за шуменци, но и за много гости на нашия регион. Затова искрено благодаря на всички, които ни помагат да се грижим за парка”, каза инж. Кунев пред гости и журналисти на събитието. Осиновителите ще се грижат с доброволен труд за кътове за отдих, заслони, детски площадки и туристически маршрути на територията на парка. Сред най-малките природолюбители са децата от Целодневна детска градина „Конче-Вихрогонче“.
Присъстващите имаха възможност да се запознаят с нови обекти на територията на парка, изградени по проекти - Летен информационен център с обсерватория, буферно помещение на пещера „Бисерна“, Административно-информационен център „Кьошкове“, паркова инфраструктура.

В информационния център на парка беше открита и фотоизложба, която е от фотоархива на Венцислав Илиев, първият доброволец на парка, който повече от петнадесет години допринася за опазването и популяризирането му.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.