1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Oтнемат държавно имущество, предоставено за безвъзмездно ползване на сдружение за напояване

Oтнемат държавно имущество, предоставено за безвъзмездно ползване на сдружение за напояване

В момента се подготвя обобщен доклад за дейността на 27 –те сдружения, с които „Напоителни системи” ЕАД има сключени договори

Със заповед на министъра на земеделието и храните, Мирослав Найденов се отнема имуществото на сдружение за напояване „Санданска Бистрица”, град Сандански, област Благоевград. Мотивите за това решение са в констатираните злоупотреби с държавно имущество. Те са установени по време на съвместна проверка на инспектората на Министерство на земеделието и храните, „Правна дирекция” и „Вътрешен контрол” в „Напоителни системи” ЕАД, РПУ Сандански, икономическа полиция, РДНСК, Благоевград. След оглед на място са съставени протоколи за състоянието на напоителните канали, тръбната мрежа, помпените станции, изравнители, предоставени през 1999 година за безвъзмездно ползване от държавното търговско дружество „Напоителни системи” ЕАД на Сдружението.

В момента „Правна дирекция” и новосъздаденото звено „Вътрешен контрол” в „Напоителни системи” ЕАД подготвят обобщен доклад за дейността на 27 –те сдружения за напояване, с които „Напоителни системи” ЕАД има сключени договори.

Повече информация може да прочетете в рубрика Актуално на портала

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.