1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отново протест на фермери

Отново протест на фермери

Снимка:

Не е удовлетворено искането им за отмяна на министерската заповед, която спира кандидатстването по мерките за биоземеделие

За пореден път ще изразят недоволството си и тютюнопроизводители, несъгласни с начина, по който се разпределят субсидиите за продукцията им. Към тях се присъединяват и животновъди, които още не са получили подпомагането си за миналата година, предаде БНР, цитиранo от Агенция Фокус.

Причината - все още не са изплатени дължимите средства по европрограмите на животновъдите, не е отменена и заповедта, която блокира мерките по линиите "Агроекология" и "Биологично земеделие".  Протестът ще бъде пред Министерството на земеделието и храните, а не на пътя за Гърция, увери тютюнопроизводителят Живко Желев. Миналата седмица протести имаше отново в София, а след това и на границата, както и по основните пътни артерии.

"Ще покажем на новите управляващи, които вече са избрани, че трябва да спрат кражбите и продажбите в Министерство на земеделието", заяви Живко Желев, представител на протестиращите тютюнопроизводители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.