1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Пандизчия се представи за шефа на ДАГ

Пандизчия се представи за шефа на ДАГ

Вече е в ареста на ямболската полиция

Бивш пандизчия, лежал 20 години по затворите, се представи като шеф на Държавната агенция по горите при опит за телефонна измама. 47-годишният П.Ц. е задържан от ямболските полицаи в Хасково е съобщила полицията, цитирана от Стандарт.

Измамникът се обадил на служебния телефон на директора на Държавно ловно стопанство "Тунджа" и се представил за председателя на Държавната агенция по горите. Той поискал от шефа на стопанството лична услуга, като му обяснил, че автомобилът му се повредил в Хасково и му трябват спешно две хиляди лева, за да го отремонтира. Директорът на ловното стопанство в Ямбол обаче се усъмнил и веднага звъннал на полицай № 1 в областта комисар Стоян Драгнев. Полицаят разпоредил незабавни оперативни-издирвателни мероприятия.

Така няколко часа по-късно бившият затворник попаднал в ареста на ямболската полиция. Тогава ченгетата установили, че измамникът е бил 20 години в затвора за различни престъпления в цялата страна: изнасилвания, пране на пари, създаване на фалшиви документи, кражби, отнемане на МПС, пласиране на фалшиви банкноти и др.

През последните години бандитът се е специализирал в телефонните измами. Той редовно се представял за високопоставен служител, а на няколко пъти и за министър. Работата по доказване на престъплението продължава, казаха от полицията в Ямбол.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.