1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Първи в историята на България протест на ветеринарни лекари

Първи в историята на България протест на ветеринарни лекари

Животновъдите са с тях

Частнопрактикуващите ветеринарни лекари ще протестират днес пред земеделското министерство. Причината за протеста е, че земеделското министерство продължава да не изпълнява подписания рамков договор с ветеринарите като не изплаща средствата, заложени по него.

Шуменските ветеринари подкрепят колегите си в организирането на ефективни стачни действия – каза за Радио Шумен д-р Иван Щерев – председател на областната колегия в Шумен на Българския ветеринарен съюз. По думите му в протеста днес в столицата ще участват 20 ветеринари от Шумен. Той опроверга информацията, че само в община Шумен няма да протестират ефективно, като спират да маркират животните, да издават документи на фермерите за движение на животните към кланиците, или от едно към друго населено място.

Животновъдите също са планирали протести с настояването за спешно въвеждане на идентификационната система тъй като има ферми, които работят на хартия, но получават субсидии. И още - инициаторите настояват за отделяне на отрасъл "Животновъдство" в отделна дирекция в МЗХ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.