1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Петя Ставрева: И днес България се нуждае от политици като Стамболийски!

Петя Ставрева: И днес България се нуждае от политици като Стамболийски!

Обединени земеделци отбелязаха 139 години от рождението на земеделския водач

„Най-добрите политици са онези, които са се предали в служба на народа безкористно, искрено и всецяло”. Това верую на Стамболийски го води в неговата политическа и държавническа дейност.

И днес България се нуждае от такива политици, които да работят в интерес на хората, а не за своя лична облага. Политици, за които властта не е самоцел, а средство за просперитета на държавата и нейните граждани.” Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева пред земеделци, симпатизанти и граждани по повод 139 години от рождението на земеделския водач Александър Стамболийски. 

На събитието, пред Съюзния земеделски дом в София, присъстваха членове на националното ръководство на партията, сдружени земеделци от софийската организация и граждани.

Гости на събитието бяха председателите на БСДП и РДП Йордан Нихризов и Захари Петров, доц. Атанас Щерев – зам.-председател на Българска нова демокрация, Борислав Алексиев от ръководството на партия “Никола Петков”.

Много от законодателните инициативи, проведени при управлението на Александър Стамболийски звучат актуално и днес. И това, като негови последователи, ни задължава да работим за модерна и просперираща европейска България, каза в словото си Петя Ставрева.

Далновиден политик и визионер,  Стамболийски има перспективен поглед за политическата карта на Стария континент.  Още през далечната 1920 г. говори за  Съединени европейски щати и очертава основните принципи на сегашна обединена Европа, от която сме част днес, подчерта тя. 

Председателят на Обединени земеделци изрази съжаление за това, че в съвременна България има опити личността му и дейността на неговото правителство да бъдат представяни тенденциозно и едностранчиво. Такъв избирателен прочит е още едно изопачаване на истината и подмяна на историята, каза Ставрева.

Обединени земеделци сме срещу подобни задкулисни сценарии, които осакатяват националната памет и лишават младите поколения на България от опорни точки, каквито всяка нация трябва да открива в своята история. И една от безспорните личности в нея е Александър Стамболийски, заяви тя.

По традиция и тази година на 1 март пред паметника на Стамболийски на ул. “Врабча” 1  в столицата  ПП  Обединени земеделци поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред делото на земеделския лидер.                                                                                                               Годишнината бе отбелязана от организациите на Обединени земеделци в цялата страна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.