1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Платиха на частните ветеринари

Платиха на частните ветеринари

По-рано този месец те протестираха пред МЗХ

Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) изплати остатъка от 1 242 684,88 лева за първото тримесечие по сключения годишен рамков договор между Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и Българския ветеринарен съюз (БВС). Общо 3 103 355.30 лв. са преведени до момента на частнопрактикуващите ветеринарни лекари по годишния рамков договор.

През месец март тази година ветеринарите получиха авансово плащане в размер на 1 039 000 лева, а на 12 юни тази година им бяха преведени още 1 025 562,73 лева.

Всички средства са преведени от текущата издръжка и в рамките на утвърдения бюджет за 2009 г. на НВМС и са в размер на цялата дължима сума за първото тримесечие на годината.

Заради неизпълнението на договора по Държавната профилактична програма, частните ветеринарни лекари прекратиха дейностите по маркировката и идентификацията на животните, както и въвеждането на данните в информационните системи на НВМС и на Разплащателната агенция. Впоследствие НВМС пое тази работа с цел улесняване на животновъдите в страната.

Лекарите проведоха и протест пред сградата на МЗХ. На среща с представители на ведомството им бе обещано засилване на сътрудничеството с министерството.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.